تجلیل یک شهر از یک شهروند
جارستان: رضا فرحمند از دید خود یک شهروند عادی است اما برای فعالان فرهنگی ،هنری و اجتماعی شهر رشت چهره ای شناخته شده، محبوب و اثرگذار است. انسانی که همگان او را از پیشگامان و افراد موثر در ایجاد نهادهای مدنی و سازمان دهی اجتماعی و رقم زدن اتفاقات فرهنگی ارزشمند در رشت از جمله
جارستان: رضا فرحمند از دید خود یک شهروند عادی است اما برای فعالان فرهنگی ،هنری و اجتماعی شهر رشت چهره ای شناخته شده، محبوب و اثرگذار است.
انسانی که همگان او را از پیشگامان و افراد موثر در ایجاد نهادهای مدنی و سازمان دهی اجتماعی و رقم زدن اتفاقات فرهنگی ارزشمند در رشت از جمله ایجاد خانه فرهنگ گیلان بعنوان خانه ای برای وفاق همه گیلانیان می دانند.
دلایلی که موجب شد اصحاب فرهنگ و هنر و کنشگران اجتماعی شهر رشت و موسسان خانه فرهنگ گیلان در سومین روز بهمن ۱۳۹۸ طی آیینی از رضا فرحمند به پاس ۵۰ سال حضور ارجمند اجتماعی و دستاوردهایش در راهاندازی نهادهای مستقل فرهنگی و هنری گیلان تقدیر کنند.
در این آیین اغلب بزرگان فرهنگ این دیار از شهرهای مختلف گیلان و حتی سکنا گزیدگان در تهران و دیگر شهرها از جمله حافظ موسوی شاعر بنام گیلان ، بهروز بقایی هنرمند برجسته عرصه تئاتر و سینما و مسعود پورهادی شاعر و پژوهشگر حضور داشتند.
پایداری و امیدواری آنچه فرحمند به ما آموخت
حافظ موسوی شاعر بزرگ گیلان خالق شعرهای جمهوری و دستی به شیشههای مه گرفته دنیا ( برنده جایزه گردون ) از سخنران های مراسم بزرگداشت رضا فرحمند بود.
وی پایداری و امید بخشی را مهمترین ویژگی رضا فرحمند دانست و افزود: فرحمند و امثال او برای فعالیتهایی که در عرصه های مختلف داشتند نه از کسی طلبکارند و نه بدهکار. او مطابق وجدانیات همان چیزی که در تعریف روشنفکری رسالت انسانی و اخلاق اجتماعی وجود داشته عمل کرده است .
موسوی با تاکید بر اهمیت امید بخشی به ناامیدان خاطرنشان کرد: نفس امید چیزی است که او در طی سالهای زندگی اش به آن ایمان داشته و به دیگران منتقل کرده است.
وی با اشاره به مردمی بودن فرحمند و شمه ای از فعالیتهای فرهنگی اجتماعی وی از جمله کمک به تاسیس خانه فرهنگ اظهار داشت: در مقابل کارهایی که این مرد برای فرهنگ این مملکت کرده سر تعظیم فرود می آورم و همچنین از همسرشان که زندگی و خانواده را با همه سختی ها حفظ کرده است .
فرحمند انسانی متعهد و پیشرو
مسعود پورهادی نویسنده ، شاعر و پژوهشگر گیلانی از فرحمند بعنوان انسانی پیشرو و دارای نو آوری در هنر یاد کرد.
وی با اشاره به فعالیتهای سیاسی فرحمند اظهار داشت: وی در دوره های آغازین فعالیتش که فعالیت فرهنگی را تشکیل می دهد نوآوری های فراوانی را در حوزه تئاتر و کار نقاشی سازمان داد.
وی افزود: مثلا در ارتباط با نمایش شیوه اجرایی را دنبال می کردند که تئاتر آوانگارد این شیوه اجرایی را دنبال می کرد و در کارگاه نمایش تهران اجرا می شد، و یا بعدها که تعهد در ارتباط با هنر برایش مطرح شد بازهم به سراغ آثاری رفت که جزو آثاری در حوزه تئاتر بود که نوآوری هایش با تئاتر تا آن زمان تمایز جدی داشت.
من طرف عدالتخواهانه تر را انتخاب کردم
در پایان این مراسم که با حضور جمع کثیری از دوستداران این مرد نیک نهاد همراه بود مصاحبه کوتاهی با رضا فرحمند انجام دادم که چرایی این همه علاقه اصحاب فرهنگ به این شهروند شایسته را بیش از پیش بر من آشکار ساخت.
رضا فرحمند از علاقه اش به نقاشی و مجسمه سازی از اوان کودکی گفت و این که چون در نزدیکی رودخانه زندگی می کردند با گل رس برای خودش مجسمه می ساخت.
وی افزود: هرکسی بنا به امکانات و شرایط تاریخی خودش شروع به فعالیت می کند .
فرحمند خاطرنشان کرد: یک دوره ای آدم انگیزه هایش می تواند ریشه های کودکانه داشته باشد یک موقع وارد مرحله ای می شوی که در یک جنگی افتادی و خواه ناخواه باید یک طرف را انتخاب کنی و من طرف عدالتخواهانه تر را انتخاب کردم که شامل مردم زحمتکشی می شود که باز هم ریشه هایش از کودکی من است .
این شهروند شایسته گیلان با اشاره به گذراندن هفت سال حبس بعنوان زندانی سیاسی تصریح کرد: علیرغم این که به شکل های مختلف در زندان ساواک شکنجه شدم هیچوقت به فکر انتقام و شکنجه گر شدن نیفتادم.
فرحمند بیان داشت: آنچه خوانده و آموخته ام و آنهایی که دوست داشته ام همیشه از انتقام دور بوده اند.
رضا فرحمند آبان ۱۳۳۳ در شهر رشت متولد شد . وی در کنار کارهای فرهنگی از نوجوانی به فعالیت سیاسی پرداخت که منجر به دستگیری اش توسط ساواک در سن ۱۷ سالگی شد . کتابفروشی وی با نام “کاوه” در پل عراق شهر رشت کتابهای روز ایران، نمایشنامه، رمان و کتابهای مرجع را به مشتاقان ارائه می کرد. رضا فرحمند عضو مهمی از حلقه ی هنرمندانی بود که موجب اتفاقهایی در استان شدند مثل زنده یاد فرهنگ توحیدی، سیاوش یحیی زاده، مسعود پورهادی، فرامز توحیدی، بهزاد عشقی و خسرو روشن. این دوستان فعالیتهایی را آغاز کردند که منجر به اتفاقات هنری بیشتری از جمله ایجاد خانه فرهنگ شد. وی علاوه بر نقاشی و مجسمه سازی در زمینه کارهای گرافیکی و کارگردانی تئاتر فعالیت داشت و آثار ارزشمندی را روی صحنه برد. همگرایی فرحمند موجب یاوری و مساعدت بسیارانی برای خرید ساختمان تاریخی خانه فرهنگ گیلان شد. وی اکنون مدیریت یک موسسه تبلیغاتی انتشاراتی را عهده دار است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰